Behandlingar

Kinesiologikällan

Balanserande behandlingar för kropp och själ

BehandlingarMina behandlingsmetoder varierar beroende på vad min kunds kropp behöver.

Det är därför inte möjligt för mig att säga vilken behandling som behövs för ett specifikt problem. Orsaken till symtomen är ofta helt individuell och har nästan alltid olika lösningar.

Detta är ett typexempel på en muskeltest för Quadriceps

Urval av behandlingmetoder

Behandlingen kan bestå av bland annat:  •    Triggerpunktsbehandling går ut på att lösa triggerpunkter. Triggerpunkter är punkter på kroppen som vid tryck eller beröring smärtar och strålar ut utanför sitt eget område. Ibland kan de stråla längs med hela ryggraden eller från en axel ut i fingrarna. De kan orsaka stickningar och domningar. Vid en skada eller överbelastning brukar muskler dra ihop sig i självförsvar och ibland blir då vissa spänningar kvar i muskelns fibrer, de kallas triggerpunkter.  •    Akupressur är en typ av akupunktur. Istället för att använda mig av nålar använder jag en fjädrande penna (som ej går igenom huden) och mina fingrar att trycka/rotera på specifika akupunkturpunkter.  •    Meridianmassage är en massagemetod som går ut på att jag masserar och stryker längs med akupunkturmeridianerna för att lösa energiblockeringar och andra spänningar i bland annat muskler och senorgan.  •    Mjuka mobiliseringar av ryggrad och bäcken kan jag justera genom att lösa på muskelspänningar och knutar kopplade till kotor och bäcken. Jag använder mig av bäckenkilar för att placera bäckenet i rätt position och mina händer för att lösa på spänningar och knutar i musklerna.  • Näringbehandling - då tittar man på om det finns några näringsbrister, överkänsligheter eller om kroppen är belastad av ex. någon tungmetall eller bakterie. Beroende på vad som dyker upp använder jag mig av olika behandlingsåtgärde  •    Käkledsbehandling, är en hel behandling där man fokuserar enbart på käken och de muskler som är kopplade till käken. Jag masserar intilliggande muskler, musklernas senfästen, muskelspolar, fascia och släpper på triggerpunkter. Käken är det främsta partiet på kroppen där spänningar sätter sig, kanske främst på grund av att vi "biter ihop" ofta i livet. Bland annat när vi är arga, ledsna eller när vi håller tillbaka och försöker att låta bli att uttrycka vår åsikt i vissa frågor. Spänningar i käken kan även uppkomma genom att vi suttit och gapat hos tandläkaren för länge eller biter ihop på nätterna när vi sover.Förutom dessa behandlingar använder jag mig även av massage och stimulering på bland annat muskelspolar, senorgan, senfästen och organreceptorer. Organreceptorer är punkter på kroppen som är sammanlänkade med våra inre organ och kan genom stimulering balanseras och behandlas vid obalanser.

Jag blandar även in mycket emotionella intryck i mina behandlingar. Det kan bestå av ögonrotationer - genom att titta åt olika håll så kopplar man till olika delar av hjärnan, eller av att behandla de emotionella stressreceptorerna - som vi behöver stimulera när vi är stressade för att bearbeta vår stress, lugna ner oss och ändra fokus i våra tankar.

Urval av min litteratur och en del av de Superfoods jag har valt att arbeta med

Copyright @ All Rights Reserved